C Vitamini İçeren Yiyecekler Nelerdir?

C vitamini içeren yiyecekler

Bağışıklık sisteminde önemli etkisi olan C vitamini içeren yiyecekler listesini sizin için derledik. Vücut direncini arttırarak hastalıklara yakalanma riskinizi azaltmak için C vitamini bakımından zengin yiyecekler tüketmenizde fayda vardır. C vitamini aynı zamanda cilt ve saç sağlığı için de önemlidir. Cildin kolajen üretimini tetikleyerek daha canlı olmasını sağlar. Aynı zamanda güneşin zararlı ışınlarına karşı da korur. O halde C vitamini içeren yiyecekler listesini keşfetmeye ne dersiniz?

Peki önemli bir vitamin olan C vitamini içeren yiyecekler nelerdir?

C vitamini içeren yiyecekler

Greyfurt

C vitamini bakımından en zengin olan meyvelerden biri greyfurttur. Metabolizmayı hızlandıran greyfurt, günlük olarak ihtiyaç duyulan C vitamini miktarının %73’ünü karşılar. C vitamininin yanı sıra A vitamini ile demir, kalsiyum, potasyum minerallerini de içerir.

Greyfurt Faydaları Nelerdir? Greyfurt Meyvesinin 9 Faydası

Portakal

En bilinen C vitamini kaynağı portakaldır. Kış aylarında raflarda yerini alan portakal, günlük C vitamini ihtiyacının %88’ini karşılayabilir. C vitamininin yanı sıra içeriğinde A vitamini, folik asit ve bolca lif vardır.

Portakalın Faydaları Nelerdir? Portakal Kaç Kalori?

Limon

Mutfaklardan eksik edilmemesi gereken meyvelerden biri de limondur. C vitamini ihtiyacının %73’ünü karşılayabilecek kadar C vitamini içerir. Aynı zamanda demir, kalsiyum ve protein bakımından da zengindir.

Limonun Faydaları Nelerdir? Evlerin Olmazsa Olmazı Limon

Mandalina

Tıpkı portakal gibi mandalina da C vitamini bakımından zengin kış meyvelerinden biridir. Günlük alınması gereken C vitamini miktarının %70’ını karşılayabilir.

Mandalina Faydaları Nelerdir? Mandalina Neye İyi Gelir?

C vitamini içeren yiyecekler

Ananas

En faydalı meyvelerden biri olan ananas da C vitamini içeren yiyecekler arasında yer almaktadır. Sindirim sistemine de iyi gelen ananas aynı zamanda ödem atma konusunda son derece etkilidir.

Ananasın Faydaları ve Besin Değerleri Nedir?

Kivi

Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen kivi de bu listede yer alır. 100 gram kivide 60 mg C vitamini bulunur. C vitamininin yanı sıra lif, potasyum ve folik asit bakımından da zengindir.

Kivinin Faydaları Nelerdir? Kivi Besin Değerleri

Yaban Mersini

Antioksidan zengini yaban mersini aynı zamanda C vitamini bakımından da zengindir. C vitamininin yanı sıra folik asit, demir, potasyum ve E vitamini açısından da zengin olmasıyla bilinir.

Yaban Mersini Faydaları Nelerdir? Yaban Mersini Besin Değeri

 

DMCA.com Protection Status