Kış Meyveleri İle Bağışıklığınızı Güçlendirin

kış meyveleri

Sağlıklı beslenmek için kış meyveleri tüketmek önem taşır. Aynı şekilde mevsiminde sebze ve meyve tüketmek, sağlığımız açısından yapacağımız en iyi seçimdir. Özellikle son dönemde yaşadığımız covid-19 salgını nedeniyle bağışıklığımızı güçlendirmek çok daha önem hale geldi. Bu açıdan mevsiminde taze meyve ve sebzeler tüketerek vücut direncimizi arttırabiliriz. Kış aylarında hangi meyvelerin tüketilebileceğini bilmiyorsanız sizin için hazırladığımız kış meyveleri listesi işinizi kolaylaştıracak.

kış meyveleri

İşte kış aylarında bol bol tüketebileceğiniz vitamin deposu kış meyveleri listesi!

Ayva

Birçok tarifte de kullanılabilen meyvelerden biri olan ayva, oldukça besleyicidir. Sert bir dokusu olsa da hem taze olarak hem de tariflere karıştırılarak tüketilebilir. Ayvanın en çok tüketilme şekli reçel ve tatlıdır. Ancak sağlıklı beslenmek istiyorsanız ayvayı direkt olarak tüketmenizde fayda vardır. Ayvanın içeriğinde A, B, C vitaminlerinin yanı sıra lif, kalsiyum ve potasyum da varır.

Elma

En sevilen meyvelerden biri olan elma, özellikle diyet yapanlar için önemlidir. Lif bakımından zengin olduğu için bağırsakları çalıştırır ve kabızlık sorunun önüne geçer. C vitamini ve E vitamini bakımından da zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanser hücrelerine de koruma sağlamak gibi önemli bir işleve sahiptir. Bu açıdan her gün bir elma tüketerek sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Mandalina

Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan mandalina C vitamini zenginidir. Bu özelliği ile özellikle kış hastalıklarına karşı koruma sağlar. Hem lezzetli olması hem de sağlığımıza son derece faydalı olması onu favori kış meyveleri arasına sokar.

narın faydaları

Nar

Birçok kişi narın yaz meyvesi olduğunu düşünse de nar aslında kış meyvesidir. Antioksidan maddeler bakımından son derece zengin olduğu için bağışıklığı güçlendirir ve metabolizmayı hızlandırır. Bunun yanı sıra bağırsak sağlığını da koruduğu için daha sağlıklı olmanın önünü açar.

Portakal

Tıpkı mandalina gibi portakal da en sevilen kış meyvelerinden biridir. Taze portakal tüketerek hastalıklara karşı korunabileceğiniz gibi cildinizi de güzelleştirebilirsiniz. Portakalın en önemli özelliklerinden biri de enerji vermesidir. Gün içinde bir adet portakal tüketerek halsizlikten kurtulabilirsiniz.

Kivi

Kivi de yaz meyvesi olduğu düşünülen meyvelerden biridir. Ancak kivi kış aylarında olgunlaşır. Bu nedenle kış meyvesi listesinde yer alması gerekir. Kivinin en önemli özelliği yüksek miktarda C vitamini içermesidir. Bu sebeple grip, soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına yakalanma riskini düşürür ve bu hastalıkların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Aynı zamanda kanser hücrelerine karşı da vücudu korur.

Greyfurt

C vitamini zengini bir diğer kış meyvesi de greyfurttur. İçeriğinde aynı zamanda E vitamini de bulunduğundan cilde ve saça iyi gelir. Hücrelerin hızlı bir şekilde onarılmasını sağlar. Greyfurtu direkt olarak tüketebileceğiniz gibi suyunu sıkarak da tüketebilirsiniz. Greyfurt yağ yakımını da hızlandırdığı için diyetlerde tüketilmesi önerilen meyvelerden biridir.

greyfurt faydaları

Trabzon Hurması

Cennet hurması olarak da bilinen Trabzon hurması, A, C ve E vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Kansızlığa iyi gelmesi ve kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlaması da en önemli özelliklerindendir. Aynı zamanda bağışıklığı kuvvetlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur.

Kestane

Kış aylarında tüketmesi en zevkli olan meyvelerden biri kestanedir. Kestane bol miktarda selenyum içerir. Bu açıdan kas ve kemikler için oldukça faydalıdır. Strese iyi gelmesi, mide hastalıklarını gidermesi ve hücreleri yenilemesi de diğer faydalı özelliklerindendir.

Armut

Kış meyveleri arasında armut da vardır. Lif bakımından zengin olan armut, bağışıklığı güçlendirmesinin yanı sıra sindirim sistemi sorunlarını da giderir. Hazımsızlık, şişkinlik, mide yanması ya da bulantı gibi sorunları gidermek için bir tane armut tüketmek yeterlidir.

 

 

İlginizi çekebilir: Sebze Olarak Bilinen Meyveler Hangileridir?

DMCA.com Protection Status