Lahanalı Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

lahanalı domates çorbası

Lahanalı domates çorbası tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Diyet listelerinizde alternatif ve yeni çorbalar dahil etmek istiyorsanız, tarifimiz tam size göre. Kilo verme ve sağlıklı kalma odaklı beslenirken, çorbaların tahmin ettiğimizden daha önemli bir yeri vardır. Bu besinler kalori bakımından daha düşük ancak besin değerleri bakımından zengindir. En önemlisi de midemizin hormonlar dolayısıyla beyne yolladığı açlık sinyallerini, bu düşük kalorili ve kolay hazmedilen çorbalar sayesinde kolayca bastırır ve daha az kalori alarak daha çok tok hissederiz.

Uzmanlar açlık sinyallerimizi bastırmak için en diyet yollardan birinin çorba tüketimi olduğunu belirtirler. Bu sebeple diyet öğünlerimizden çorbaları eksik etmememiz bizim yararımıza olacaktır. Hem hafif bir yemek başlangıcı olarak hem de ara öğünlerde lezzetli ve besleyici çorbaları kolayca tüketebiliriz. Biz de hem daha tok kalmanızı hem de zengin besin değerleri sayesinde sağlık kazanmanızı sağlayacak malzemelerle hafif bir çorba hazırlamaya çalıştık. Öyleyse çorbamızın yapım ayrıntılarına geçmeden önce kullanacağımız malzemelerin sağlığınıza ve kilo verme sürecinize katkıları hakkında konuşalım.

lahanalı domates çorbası

Lahanalı domates çorbası tarifinin ana malzemelerinden biri de lahana. Lahana, kilo verme sürecinde tüketebileceğiniz en diyet dostu sebzelerden biridir. İçerisinde vücudumuzun genel sağlığını destekleyen pek çok besin maddesi barındırır. Cilt sağlığımız ve güzelliğimiz söz konusu olduğunda dahi lahananın zengin besin içeriğinden faydalanabiliriz. Bu seveni de sevmeyeni de bol sebze; içinde kükürt barındırdığından, sivilce ve akne oluşumunu engellemek, cilde parlaklık ve güzellik kazandırmak konusunda etkili hale gelir. Lahana; C, B, E vitaminleri ve demir, potasyum ve magnezyum mineralleri bakımından zengin sebzelerdendir.

Vücudumuzda bir antioksidan işlevi gördüğünden toksinlerin uzaklaştırılmasını ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bu da elbette kanser de dahil olmak üzere pek çok hastalığın engellenmesini sağlayacaktır. Lahananın kilo verme sürecimize de katkı sağlayan özellikleri bulunur. En önemlisi yüksek bir lif içeriğine sahip olmasıdır. Lifli besinler sindirim sistemini düzenler, bağırsak hareketlerini destekler ve kilo vermemize yardımcı olurlar. Lahana da yüksek lif içerikli sebzelerden biri olduğundan gün içinde daha tok ve enerji kalmamızı, daha kolay yağ yakmamızı ve kilo vermemizi sağlar.

Lahanalı domates çorbası tarifinde domatesin bol vitaminli içeriğinden ve lezzetinden de faydalanıyoruz. Domates en temelinde oldukça güçlü bir C vitamini kaynağıdır. Bu da onu iyi bir antioksidan haline getirir. Antioksidanların vücudumuzda kansere neden olduğu bilinen serbest radikallerin oluşumuna karşı mücadele ettiğini ve pek çok hastalığı engellemeye yardımcı olduğunu bilirsiniz. Malzemelerimizden bahsettiğimize göre lahanalı domates çorbası yapım aşamasına geçebiliriz.

lahanalı domates çorbası

Lahanalı domates çorbası için gerekli malzemeler:

  • Bir çay bardağı yulaf
  • Dört adet orta boy sulu domates
  • Dört adet lahana yaprağı
  • Bir adet kapya biber
  • Birkaç adet fesleğen yaprağı
  • Bir litre kadar su
  • Dilediğiniz baharatlar

Not: Bu malzemeler 4 kişilik yemek tarifi için belirlenmiştir. Siz yemek pişireceğiniz kişi sayısına göre malzeme oranlarını değiştirebilirsiniz.

lahanalı domates çorbası

Lahanalı domates çorbası nasıl yapılır?

  1. Öncelikle domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyup doğrayın.
  2. Diğer sebzeleri de yıkayın ve doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeleri bir tencereye alın.
  3. Çok az zeytinyağı ekleyin ve sebzeler suyunu salana kadar pişirin.
  4. Domatesler kendini bıraktığında ve biberler yumuşadığında yulafı da ekleyin. Bir süre daha kavurmaya devam edin.
  5. Kavurma işlemi bittiğinde tencereye bir litre su ekleyin ve kapağını kapatıp pişirin.
  6. Çorbanın pişmesine yakın fesleğen ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
  7. Blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvama getirebilir ya da taneli olarak tüketebilirsiniz.
  8. Afiyet olsun!

DMCA.com Protection Status