Diyet Kabak Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

diyet kabak kavurması

Diyet kabak kavurması tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Kilo verme sürecinde sağlıklı ve dinç kalmak ve bu süreci daha kolay bir hale getirmek için sebzelere ne kadar çok ihtiyaç duyduğumuzu bilirsiniz. Zengin besin içerikleriyle dolu olan sebzeler düşük kalori oranlarıyla beslenme düzenimizin büyük bir kısmını kaplamalıdır. Ülkemizde beslenme şeklimizin en büyük parçasını karbonhidrat ve yağ gibi kalorisi yüksek besinlerin oluşturduğunu biliyoruz. Bu besinler de elbette tüketilmelidir ancak oldukça dengeli oranlarda. Diyet beslenmeye karar verdiğimiz anda karbonhidrat ağırlıklı yeme alışkanlıklarımızı acilen sınırlarız ve bunların yerine sebzeleri, sağlıklı yağları ve protein gibi besleyiciliği yüksek ancak kalorisi daha düşük besinleri koymamız gerekir.

Burada da devreye sebzelerle elde edebileceğimiz alternatif ve lezzetli tarifler giriyor. Diyet listelerimize sebzeleri daha sık dahil etmek için daha motive edici tarifleri uygulayabiliriz. Böylece kilo verme sürecinin en önemli başlıklarından birini daha kolay uygularız: sürdürülebilirlik! Biz de bu sebeple en diyet dostu sebzelerden biri olan kabakla doyurucu olduğu kadar lezzetli de olan bir tarif hazırladık. Yapım aşamasına geçmeden önce de kullanacağımız malzemelerin sağlığınıza ve kilo verme sürecinize katkıları hakkında konuşmak istiyoruz.

diyet kabak kavurması

Diyet kabak kavurması tarifimizde kullanacağımız ana malzemelerden birini kabak oluşturuyor. Kabak içerisinde bolca; potasyum, fosfor, çinko, kalsiyum, magnezyum, sodyum, folat, A, C, K, B6 gibi vitaminleri ve demir gibi besin maddeleri bulunduran harika bir besin kaynağıdır. Güçlü antioksidan özellikleri barındırması onu sağlığımız için oldukça değerli kılar. Bildiğiniz gibi antioksidanlar sağlığımıza zarar veren toksinlerin ve kanser hücrelerinin vücudumuzdan uzaklaştırılmasını sağlamak gibi önemli bir görevi yerine getirirler.

Böylece kanser de dahil olmak üzere aklınıza gelebilecek pek çok hastalığın oluşum riski engellenmiş olur. Kabak aynı zamanda kilo vermemizi kolaylaştıran özelliklere de sahiptir. Harika bir lif kaynağı olduğundan diyet sürecinde onu daha sık tüketmemiz gerekir. Lifli besinlerin vücudumuzda sindirim sistemini düzenlemek, bağırsak hareketlerini desteklemek ve bir sonraki öğüne kadar tok kalmamızı kolaylaştırmak gibi önemli işlevleri vardır. Lifli beslenerek bağırsaktaki iyi bakterileri besler ve hazmı kolaylaştırırız. Böylece bağırsak sağlığımız korunur ve daha kolay kilo veririz.

Diyet kabak kavurması tarifimizde kullanacağımız bir diğer malzeme de kırmızı soğan. Özellikle salatalara çok yakışan kırmızı soğan, diyet tariflerin vazgeçilmezi olması gereken besin kaynaklarındandır. En önemli özelliklerinden biri güçlü bir antioksidan olması sayılabilir. Kan basıncını düzenler ve kanı temizler. Kalp sağlığı ve güçlü bir bağışıklık sistemi için kırmızı soğandan yaralanabiliriz. Malzemelerimizden bahsettiğimize göre diyet kabak kavurması yapım aşamasına geçmeye ne dersiniz?

diyet kabak kavurması

Diyet kabak kavurması için gerekli malzemeler:

  • Yarım kavanoz domates püresi
  • Dört adet orta boy kabak
  • İki adet küçük boy kırmızı soğan
  • Bir adet havuç
  • Bir adet kırmızıbiber
  • Bir diş sarımsak
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı deniz tuzu ve dilediğiniz baharatlar

Not: Bu malzemeler 4 kişilik yemek tarifi için belirlenmiştir. Siz yemek pişireceğiniz kişi sayısına göre malzeme oranlarını değiştirebilirsiniz.

diyet kabak kavurması

Diyet kabak kavurması nasıl yapılır?

  1. Soğan ve sarımsakları doğrayın.
  2. Kabakların ve havuçların kabuklarını soyun ve biberlerle birlikte doğrayın.
  3. Büyük bir tavaya zeytinyağı alın ve kızdırın.
  4. Soğan ve sarımsakları kavurun.
  5. Soğanlar renk değiştirdiğinde havuç ve kırmızı biberi ekleyip biraz daha kavurun.
  6. Ardından kabakları da ekleyip tavanın kapağını kapatın. Arada karıştırın.
  7. Kabaklar biraz yumuşadığında domates püresini tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  8. Kabaklar iyice yumuşadığında ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
  9. Afiyet olsun!

 

DMCA.com Protection Status