Kabak Çekirdekli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabak Çekirdekli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabak çekirdekli ekmek tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Bugün oldukça düşük kalorili ancak besleyici özelliği yüksek bir ekmek yapıyoruz. Diyet beslenme söz konusu olduğunda ekmek tüketimini tamamen konu dışı bırakmak zorunda hissederiz. Aslında bu sağlığımıza zararlı malzemelerle yapılmış ve besin değerleri az, kalorisi gereksiz bir şekilde yüksek ekmekler için geçerli bir durum.

Kabak çekirdekli ekmek malzemelerini kendimizi belirlediğimiz hafif bir şekilde yapılmış ve sağlığımızı destekleyen ekmekler yapabiliriz ve diyet programımıza dengeli oranlarda tüketerek dahil edebiliriz. Kabak çekirdekli ekmeğimiz de ara öğünlere ya da ana yemeklerin yanına harika bir şekilde eşlik edebilecek oldukça fit bir tarif.  Öyleyse yapım ayrıntılarından bahsetmeden önce ekmeğimizin hem sağlığınıza hem de kilo verme sürecinize kazandıracakları hakkında biraz konuşalım.

Ekmeğimizde kullanacağımız ana malzemelerden biri Hindistan cevizi unu. Beyaz una harika bir alternatif oluşturan Hindistan cevizi unu, en sağlıklı un çeşitlerinden biri sayıklamaktadır. Önemli bir protein deposudur ve bol bol lif barındırır. Glüten içermediğinden bu maddeye alerjisi olan kişiler, spor veya diyet beslenenler onu sık sık tercih ederler. Karbonhidrat değeri düşük olan bu besin, içerisinde faydalı bitkisel yağlar barındırır.  Bu da metabolizmamızı hızlandırmak için etkili çözüm yollarından biridir.

kabak çekirdekli ekmek

İlginizi çekebilir: Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

Bolca lif içermesi ise sindirim sisteminin doğru bir şekilde çalışması için oldukça faydalıdır. Bağırsak sağlığının korunması, bağırsaktaki faydalı bakterilerin çoğalması gibi konularda olumlu etkilerde bulunarak kabızlık gibi sorunların önüne geçer. Ayrıca Hindistan cevizi unundan yapılmış öğünler tükettiğinizde kan şekeriniz diğer hamur işlerinde olduğu gibi birden yükselmez. Bu da onu hem diyabet rahatsızlığı olanların hem de kilo kaybetmek isteyenlerin mutlaka tüketmesi gereken besinlerden biri haline getirir.

Kabak çekirdekli ekmek tarifimizde kullanacağımız malzemelerden biri de kabak çekirdeği. Çinko, demir gibi mineraller açısından oldukça zengin olan kabak çekirdeği sağlıklı yağlar olarak bildiğimiz omega 3 yağ asitleri açısından harika bir kaynaktır. Bu sebeple pek çok hastalığın oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Özellikle sağlıklı ve diyet beslenenler için iyi bir atıştırmalıktır. Ancak yüksek kalorili olduğu için kabak çekirdeğini belirli oranlarda tüketmeye çalışmakta fayda vardır. Fazla tüketilmediğinde sağlığımıza sunduğu onlarca etkiden faydalanabiliriz. Ekmeğimizin yapımında kullanacağımız malzemelerin sağlığından bahsettiğimize göre yapım aşamasına geçebiliriz.

kabak çekirdekli ekmek

Kabak Çekirdekli Ekmek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi unu
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında Hindistan cevizi yağı (tereyağı veya zeytinyağı da tercih edebilirsiniz.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı süt ya da su
  • 1 avuç kadar iri iri parçalanmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 avuç kadar ay çekirdeği içi

Üzeri için:

  • Kabak çekirdeği içi
  • Çörek otu
  • Mavi haşhaş

Not: Bu malzemeler 4 kişilik yemek tarifi için belirlenmiştir. Siz yemek pişireceğiniz kişi sayısına göre malzeme oranlarını değiştirebilirsiniz.

Kabak Çekirdekli Ekmek Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve Hindistan cevizi ununu bir kaba alın ve güzelce çırpın.
  2. Yağı ve tuzu kaba ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Yarım su barağı süt/su, yarım paket kadar kabartma tozu, ay çekirdeği, ceviz içi ve susamı da ekleyerek karıştırın.
  4. Elde ettiğiniz hamuru küçük bir fırın kabına alın ve üzerine, üzeri için belirlediğimiz malzemeleri orantılı bir şekilde serpiştirin.
  5. Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın ve ekmeğin üzeri kızarıncaya kadar kontrollü bir şekilde pişirin. İçinin piştiğinden de emin olmalısınız.
  6. Ekmeğiniz hazır, şimdiden afiyet olsun!

DMCA.com Protection Status