Karışık Sebze Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

karışık sebze püresi

Diyetine okurları için enfes aromalı bir besin takviyesi ile karşınızdayız: Karışık sebze püresi. Vegan mutfağı ile vejetaryen mutfağının başyapıtları arasında gösterilen sebze püresi sadece bu iki mutfağa hitap etmekle kalmayıp, aynı zamanda diyet yapan bireylerin de ihtiyacını gözetiyor. Günlük hayatta veya gün sonu, ara sıcak veya ara soğuk olarak farklı şekillerde tüketebileceğiniz karışık sebze püresinin içinde insan sağlığı için oldukça faydalı sebzeler ve bitkiler yer alıyor. Günlük bir porsiyon sebze püresi tükettiğiniz zaman sindirim sisteminiz bayram yerine dönecek.

Sindirim sisteminin bir numaralı dostu olarak bilinen sebze püresi, kolay bir şekilde tüketildiği ve metabolizmayı harekete geçirdiği için birçok diyetisyen ve sağlıkçı tarafından sağlıklı beslenme modeline geçmek isteyen insanlara önerilmektedir. Hakikaten, Diyetine ekibi olarak, kıvamını iyi bir şekilde ayarladığınız bir karışık sebze püresi porsiyonu kadar bağışıklık sistemimizi güçlendirecek ikinci bir formülün olmadığını düşünüyoruz.

Patates, kabak, fasulye ve semizotunun başını çektiği karışık sebze püresi, dakikalar içinde hazırlanması nedeniyle; güne başlarken de iyi bir tercih olabilir. Sebze püresi yapımında dikkat edilmesi gereken bütün hususları, kişi başına kullanacağınız malzeme miktarını ve envaiçeşit size pratik kazandıracağını düşündüğümüz bilgiyi bu tariften elde edeceksiniz. Şimdi, kendinizi hazır hissediyorsanız enfes aromalı karışık sebze püresinin yapımında kullanılan ürünlere bir göz atacağız ve hemen akabinde işin en keyifli kısmına, yani sebze püresinin yapım aşamasına geçeceğiz.

karışık sebze püresi

Ispanak Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

Karışık Sebze Püresi Yapımında Kullanılan Malzemeler

  • 1 tane küçük boy taze patates
  • 3 tane taze Hanım Ayşe fasulyesi
  • 1 tane küçük boy taze kabak
  • 2 ila 3 dal semizotu
  • 2 ila 3 çorba kaşığı taze süzme yoğurt

Karışık Sebze Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

Karışık Sebze Püresi Nasıl Yapılır?

  1. İlk etapta küçük boy patatesi küp küp doğrayıp 10 dakika kadar, yani patates kendini bırakana kadar haşlamanız gerekmektedir. Patates kendini bıraktıktan sonra haşlama işlemini durdurup patatesi tencereden kevgir yardımı ile alıp mutfağın bir köşesinde bekletebilirsiniz.
  2. Hemen akabinde diğer malzemeleri de israf etmeyecek şekilde soyduktan sonra hazır kaynamış suya atıp onların da haşlamasını bekleyeceksiniz. Buradaki temel mantık şu, tek başına haşlanmaya giren patates; dışarıya daha fazla nişasta salınımı yaptığı için patatesin kalori değerinde hiç azımsanmayacak kadar ciddi bir düşüş yaşanacaktır.
  3. Diğer sebzeler de iyice haşlandıktan sonra kevgir kullanarak tencereden alın. Çatal yardımı ile veya küçük küçük dilimledikten sonra mutfak robotu ile öğütebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

DMCA.com Protection Status